Herlev FC - Vanløse FC
Herre Senior - 5. januar 2008 13:15

5 - 5  (1 - 3, 2 - 2, 2 - 0)

HERRE 1 FIK ENDELIG POINT MOD VANLØSE!

Efter julepausen var det igen tid til elitefloorball i Herlevhallen, da Herre 1 lørdag eftermiddag tog imod Vanløse Floorball. Vanløse, som ellers indtager en beskeden femteplads i tabellen, har vist sig som en alt andet end overkommelig modstander for Herlevs bedste floorballmandskab i årets turnering, og var forud for kampen det eneste hold, Herlev endnu ikke havde formået at tage point imod. Lørdag skulle det så endelig lykkes at få point ud af anstrengelserne, da en tæt og hård kamp endte ganske retfærdigt med cifrene 5-5.

Vanløse har for vane at starte stærkt mod Herlev og lørdagens kamp var ingen undtagelse. Efter bare 40 sekunder kunne gæsterne bringe sig i front efter koks i Herlevopdækningen, og selv om Felix Egestad kort efter udlignede på et trækskud langt udefra, var det udeholdet, der kunne gå til pause i front med 3-1. Vanløse viste skarphed og stenhård fight, hvilket har kendetegnet holdet i hele sæsonen, men alligevel sad man som Herlevspiller med følelsen af, at der var gode muligheder for point i dagens kamp.

Herlev gik en smule længere frem i anden periode og begyndte for alvor at producere chancer. Felix Egestad gjorde det til 2-3 med et flot zorromål, og selv om Vanløsespillerne appellerede kraftigt for høj stav, lod dommerne målet stå ved magt. Gæsterne svarede igen på et frislagsmål, hvor Herlevopdækningen var nærmest ikke-eksisterende, og selv om hjemmeholdet fik reduceret endnu en gang, var status uændret efter anden periode, da Vanløse i powerplay kunne score til 3-5.

Et par taktiske ændringer i pausen gjorde, at Herlev kom stærkt ud til sidste periode og sad totalt på de første fem minutter dog uden at få bolden i kassen. Hernæst trak Lars Iversen en fem-minutters udvisning for en hård tackling på sin tidligere holdkammerat Tim Jannerup, og det så ikke for godt ud for hjemmeholdet på dette tidspunkt. En kombination af en glimrende Herlev-boks, samt et temmelig henholdende Vanløse powerplay, gjorde dog, at undertallet blev sikkert afværget, og med ti minutter tilbage var der fortsat muligheder for point. De to vitale scoringer blev sat ind af Peter Meincke tæt under mål, og selv om begge hold havde chancer mod kampens slutning, kunne der ikke indvendes noget imod slutresultatet 5-5.

Med det ene point holder Herlev afstanden på fire point til Vanløse og med to kampe i hånden ser det ganske fornuftigt ud – samtidig spillede de to nærmeste konkurrenter Hvidovre og Rødovre ligeledes uafgjort, så efter første kamp i 2008 er status altså uændret imellem rækkens fire midterste hold. Ud over det ene point, var det uafgjorte resultat utrolig vigtigt for holdets moral, da det er første gang i sæsonen, man har fået point i en kamp, hvor man har været bagud. I det hele taget var moralen og humøret på bænken bedre end længe set, hvilket tegner godt for anden halvdel af sæsonen. Næste opgave for Herlev er på torsdag, hvor man spiller natkassekamp på Amager imod topholdet Hafnia. Face off 20.45 i Sundbyhallerne.

Af: Jesper Frank Christensen