Herlev FC - Frederikshavn Bulldogs FC
Dame Senior - 18. marts 2007 12:00

0 - 9  (0 - 2, 0 - 4, 0 - 3)

DM-KVARTFINALERNE MOD FREDERIKSHAVN BULLDOGS ...

Siden starten af februar lå det til, at vi skulle møde Frederikshavn Bulldogs i DM-kvartfinalen. En opgave der selv med den største optimisme så mere end vanskelig ud at komme videre fra. Kendskabet til Bulldogs lå i en overværelse af pokalfinalen mellem Bulldogs og Jægerspris, og samme kamp på video. På denne baggrund gik arbejdet i gang med at forberede holdet til opgaven så godt som muligt.

Optakten til første kamp blev præget af en del sygdom, som gjorde det vanskeligt for os at træne optimalt. Carina Olsson, som i løbet af sæsonen havde været vores bedste offensive kort, måtte således desværre melde fra dagen inden, og vi måtte indkalde Catja Fritz' søster Camilla Fritz som reserve. Så det var med lidt frygt i maven, at spillerne løb på banen til den første slutspilskamp for damer i klubbens historie.

1.KAMP, I HERLEV SØNDAG DEN 18.MARTS 2007
Herlev FC - Frederikshavn Bulldogs : 0-9

Taktikken lå klar og skulle stå sin prøve. Efter holdpræsentationer går kampen i gang. Uret har ikke rundet de 2 minutter før Bulldogs scorer til 1-0, og kort efter igen gør det til 2-0. Og man kunne nu frygte, at vi ville få en stor snitter. Heldigvis og til holdets ros fortsætter spillerne ufortrødent med at arbejde hårdt i det defensive. Og de forsøg, der kommer i resten af perioden, klarer Camilla Pedersen i målet med bravur.

Billedet fra 1. periode fortsætter i 2. med et meget dominerende Bulldogs mandskab. Herlev bliver spillet tynd nogle gange, hvor umarkerede Bulldogs spillere fra tæt hold bare kan lægge bolden i det tomme mål. Bulldogs scorer 4 gange i perioden til en samlet føring på 6-0.

I 3. periode fortsætter Bulldogs damer dominansen. Men Herlev viser vilje til at ville holde dem under 10, og gør det også, da der kun bliver scoret yderligere 3 mål i perioden. En fuldt fortjent sejr til Bulldogspigerne på 9-0.

Selvom der enkelte gange i kampen er optræk til nogle muligheder for Herlev pigerne, er det nok for meget at kunne betragte forsøgene som reelle scoringschancer, og den tidligere Herlev målmand Carina Kaarsberg må have haft en meget stille dag i Bulldogsmålet. 5 forsøg inden for målrammen blev det til, men ofte fra distancen og vinkler som en rutineret målmand, som Carina ubesværet kunne klare.

Kampens spiller for Herlev blev Camilla Pedersen, der efter de 2 første mål viste klassen. Var det ikke for hendes indsats i målet, kunne cifrene være blevet større. Men også en stor ros til resten af holdet, der under meget svære vilkår aldrig knækkede sammen på trods af cifrene på tavlen. Holdet blev hele tiden ved med at kæmpe ufortrødent videre.

Alt i alt en godkendt indsats hvor man under omstændighederne kunne have frygtet værre men også håbet på bedre. Og en tak til Camilla Fritz for hjælpen samt til hjælperne og tilskuerne for opbakningen.

RETURKAMP: I FREDERIKSHAVN, LØRDAG DEN 24.MARTS 2007
Frederikshavn Bulldogs - Herlev FC : 6-3

Med en enkelt træning i benene siden 1. kvartfinale drog holdet afsted mod Frederikshavn fredag aften. De fire unge piger på bagsædet sørgede for den støjende underholdning.
Efter en god nats søvn og morgenmad tog vi til hallen, hvor oplægget til kampen blev gennemgået. Målet med kampen var at gøre resultatet fra sidst bedre. Dvs. holde Bulldogs fra at score mere end 8 og selv score en enkelt.

Med hjemmekampen i frisk erindring og nu med 3 perioder mere erfaring, var det kun små detaljer, der skulle rettes i det defensive arbejde, så vi ikke blev spillet tynde som sidst og gjorde mulighederne bedre for Camilla i målet.

Offensivt skulle vi turde mere. Wingerne skulle af sted, så snart der bare var en lille mulighed for at vi fik bolden, så vi hurtigere og mere sikkert kunne spille os ud af Bulldogspresset. En ting som vi ikke formåede i første opgør.

Spillerne havde godt humør på og virkede tændte til kampen - opsatte på at opfylde målsætningen. Indløb og line-ups blev gjort færdige, og så var det i gang igen.

Defensivt så det godt ud fra start. Aftalerne blev holdt, og vi blev ikke i den grad fanget i Bulldogs spillernes positionsspil. Wingerne kom godt ned og hjalp til, så vores centere kunne koncentrere sig om bedst muligt om at holde den store midtzone. Oppe foran kom wingerne godt afsted. Vores backer havde bedre mulighed for at spille sig ud af pressede situationer. Og endeligt formåede spillerne at holde bedre fast i bolden i angrebszonen, hvilket resulterede i en del frislags situationer kampen igennem. På det første af slagsen efter små 6 minutter, står Maria Olsen klar ved bolden. Hun ser et hul i Bulldogs muren, og at målmanden har åbent mellem benene. Resolut knalder Olsen kuglen i kassen mellem målmandens ben, og Herlevs damer kan juble over at være foran mod overmagten og over at første delmål er opfyldt.

2 minutter senere kan Bulldogs dog udligne, og yderligere 4 minutter senere gøre det til pausestilling 2-1. En periode der helt klart viser, at damerne har lært meget af det første opgør og viser stor vilje og spilleglæde.

2. periode er 4 minutter gammel, da Bulldogs udbygger føringen til 3-1. Dominansen er stadig hos Bulldogs, mens det bliver til enkelte spredte muligheder for Herlev. Camilla i målet er igen meget stabil og sikker. Efter små 9 minutters spil opfanger Catja Fritz bolden ved midterlinien. Uden tøven sætter hun fuld damp mod mål og knalder resolut bolden i målhjørnet til stor jubel for Catja selv og resten af holdet. En præstation som kun kan gøre trænerne stolte. Og som var et godt eksempel på holdets præstation som helhed. Ingen tøven, masser af vilje og tro på sig selv og på resten af holdet, og som var med til at løfte yderligere.

Efter 13 minutter får Bulldogs dog scoret 2 gange med 16 sekunders mellemrum, til pauseføring før 3.periode på 5-2.

Pausen bliver brugt til at gøre de 2 unge spillere Julie Munk Andersen og Katrine Pedersen klar, så de sammen med resten af holdet kan komme ind og fortsætte den gode rytme.

Efter små 6 minutter af sidste periode rammes Bulldogs af kvartfinalens eneste udvisning. Målet bliver at holde bolden i gang i de 2 minutter for at få tiden til at gå, og så komme til afslutning med få sekunder igen. Det lykkes også at få de 2 minutter til at gå, men afslutningen bliver ikke farlig.

Efter 12 minutter gør Bulldogs det til 6-2. Minuttet senere får Mette Bidstrup mulighed for at gøre det til 6-3. I to-tre forsøg forsøger hun sig med slagskud og trækskud, inden bolden havner bag mål. Bidder er hurtig over bolden, og via køkkenvejen gør hun det til 6-3, der samtidig bliver kampens resultat.

Et super resultat at afslutte sæsonen med. Og et resultat som ingen i sin vildeste fantasi havde drømt om. Kampens spiller fra Herlev blev fortjent Catja Fritz, som udover sit flotte mål sammen med resten af holdet havde løftet sig flere niveauer.

Slutteligt en tak for kampene til Bulldogs og held og lykke videre i slutspillet. Og til de to dommerpar skal også lyde en tak for kampen og godt styret og dømt.

Busturen hjem gik godt, humøret var højt indtil ”trætheden” meldte sig, og Niclas Jensen så Rødt ...

Af: Tommy Reele