Hørsholm FK - Herlev FC
Herre Senior - 13. februar 2009 20:00

6 - 8  (0 - 1, 5 - 3, 1 - 4)

Herlev sejrede i fredags gyser.

Fredag aften gik 2 hold på banen, for at udkæmpe et slag for både point, redning og slutspilsplads.

Hørsholm stod inden kampen med ryggen mod muren og havde intet at tabe ved kampen. Holdet startede dog forsigtigt ud og afventede Herlev. Og det var en taktik der lykkedes godt, da det gav basis for flere gode kontrastød. Alligevel kom Herlev foran 0-1 på mål af Peter Thage, med assist fra Jesper Morsing.

Flere gange i perioden virker Herlev passive. Både på frislag og i andre situationer skal vi være glade for at Hørsholm ikke tog godt for sig, og vi kan gå til pause med en spinkel og dog ikke helt fortjent føring.

2. periode blev lidt mere underholdene. Hørsholm bringer hurtigt balance i regnskabet, da Hørsholms bedste Andreas Krogh kan trække bolden i målhjørnet. Kort efter kan Tommy Reele bringe udeholdet foran 1-2. minuttet senere er der atter balance, da et skud godt udefra ryger ind mellem ven og fjender. Endnu et minut senere kan Kim Spendser, der sad over i 1. periode, scorer til 2-3.

Herlev rammes herefter af et par udvisninger, som Hørsholm kan udnytte til at bringe sig på 3-3.

Peter Meincke får herefter den største mulighed for at score til 3-4. Peter Thage og Meicnke er 2 mod 0 med målmanden. Målmanden kaster sig ud mod Thage, der spiller sikkert ind til Meincke, der ”bare” skal trille bolden det sidste stykke over stregen. Men de skrå brædder, pludselig opstået opvind fra gulvet samt vildt understyret blad gør at forsøget fra Meincke ryger over det tomme mål.

Kort efter kan Hørsholm for første gang i kampen bringe sig i spidsen, da de udnytter endnu et powerplay. Og derefter udbygge føringen til 5-3. 6 mål på 7 minutter, hvor der også var plads til skud på overligger og flere andre gode muligheder fra begge hold.

Flertallet af Herlevs forsøg kommer fra kanterne. Og fra spidse vinkler. Men med 15 sekunder tilbage af perioden står Anders Olsen længere oppe i banen. På pasning fra Kristian Bondo tager Anders frisk chancen og kan se bolden glide i mål. Og dermed slut på 2. periode med stillingen 5-4 til Hørsholm.

Selvom vi kun var bagud med en enkelt pind, var der stadig meget at rette op på. Hørsholm havde i de 2 perioder virket mest inspireret på at vinde, og det skulle der så rettes op på i 3. periode.

3 minutter spillet, og så kan Jens Obel, der kom tilbage i kampen efter et hvil i 2. periode, med sin første berøring, firsttime oplægget fra Anders Olsen i nettet.
5 minutter senere kan Tommy Reele skyde holdet foran 5-6, da pasning fra Klaus ”Gar” Lundegaard, ligger lige til højrehånden.

Gar står også for oplægget til 5-7 målet, da han finder Kim Spendser, som igen skyder kanonen af.

Med 6 minutter igen bringer Hørsholm spænding tilbage i kampen. Men da de 2 minutter før tid rammes af udvisning, ser det for alvor lyst ud for Herlev. Selvom holdet er i undertal, tager Hørsholm målmand ud når bold er i deres hænder. Det lykkedes dog for Herlev at lukke kampen helt, da Peter Thage igen kommer med fart mod målmand som igen kaster sig ud mod ham. Thage stopper op og ser Kim Spendser, der i fri position kan score sit 3. mål i kampen.

Med sejren er Herlev således fri fra direkte nedrykning og kan koncentrere sig fuldt ud om 4./5. pladsen. Men det holdt hårdt, og som det før har været tilfældet i lige netop disse opgør, kan holdet åbenbart først spille, når det ser sortest ud. Men det er jo også en styrke, som vi kan tage med til de sidste kampe.