Herlev FC - Helsingør FT
Herre U15 - 26. januar 2008 11:15

5 - 4  (1 - 0, 2 - 2, 2 - 2)

Kampen mod Helsingør var så næste hurdle på vejen i kampen og ambitionen om at vinde rækken, og kampen skulle derfor vindes i kapløbet mod vores værste konkurrent Hvidovre.

Helsingør havde tidligere på sæsonen spillet uafgjort mod netop Hvidovre, mens vores første opgør mod Helsingør
på deres hjemmebane endte 10-2 i vores favør.

Inden kampen var vi dog stækket i fraværet af Rasmus Madsen (skiferie) og Joachim Møller (dårlig storetå), så vi var kun 8 spillere mod Helsingørs 13.

Emil Christensen stod på mål, mens vores anden målmand Mikkel Hansen måtte en tur i ”marken” en rolle han dog kendte fra sin tid i Vanløse.

Taktikken var forståeligt nok ikke den sædvanlige ”hen over stepperne”, men en mere afventende stil og det gav helt klart et andet billede end normalt, og vi skulle faktisk helt hen til det 13.minut før det lykkedes Christoffer Erichsen af score til 1-0 – resultatet af første periode.

Allerede i det første minut af 2.periode fik Tinus Byrgesen øget føringen til 2-0, og så var det jo næsten lige som det plejer at være.

Helsingør fik en 2 minutters udvisning, som vi udnyttede til at bringe os endnu et mål foran ved Mikael Juhl-Hansen, – og der faldt nu lidt ro på tropperne.

Vores defensive taktik gav dog Helsingør ”adgang” til vores banehalvdel, hvilket førte til et udlignende mål efter godt 5 minutter, og kun en superredning af vores målmand Emil sørgede for at det ikke blev til endnu et mål.

Christoffer måtte en tur i straffeboksen for at gøre sig ”unødig bred” – og for at det ikke skal være løgn gentog han successen nogle minutter senere. Det udnyttede Helsingør og reducerede endnu engang – og vi var vel heldige at det ikke kostede os mere – fy Christoffer.

2.periode sluttede 3-2 i vores favør.

Der var ikke rigtigt gang i vores spil, og fem minutter inde i 3.periode udlignede Helsingør så til 3-3 – ikke lige noget der var en del af vores plan.

Jubelen var derfor stor da Mikkel Hansen (vores målmand i marken) efter godt 6 minutter fik bragt os foran 4-3. Herefter valgte Helsingør at benytte deres timeout.

For at det ikke skal være løgn gav det første slag efter timeouten endnu en udligning til Helsingør – nu 4-4 – et mål som var tæt på at bringe vores drenge i affekt – da Helsingør faktisk havde en spiller i ”huset” i vores målfelt. Men det er jo dommerne der bestemmer – og de dømte altså mål.

Efter 9 minutter fik Helsingør en spiller udvist, men dette blev desværre ikke udnyttet – og det ”rullede” ikke sådan rigtigt for vores drenge.

”Gode dyr var rådne” – og træner Roland valgte derfor at udnytte vores timeout (efter 11.min) til at få samling på-tropperne – og få lagt den sidste taktik.

Recepten var nu den kendte agressive stil som vi jo kender – men den lille ”runde” ville bare ikke i nettet, og heldet var ikke på vores side.

Spændingen og atmosfæren var utroligt fortættet – næsten som det sidste minut i aftenens håndboldkamp Danmark-Tyskland.

Vi skulle helt hen til det sidste minut da det forløsende mål endeligt blev scoret af Christoffer Erichsen og sejren endegyldigt blev bragt hjem 5-4, pu-ha det lettede.

Helsingør spillede en rigtig god kamp – det gjorde vi til gengæld ikke.

Vi vandt kampen, det var det vigtigste - og bragte os selv helt til til tops i gruppen - med 16 points mod Hvidovres 14 points (Hvidovre har spillet en kamp mere end os).

Desværre for os, skal Hvidovre spille kamp allerede søndag (mens dette referat skrives) - og har dermed muligheden for at gå til tops igen - men sådan er jo det.