Vanløse FC 2 - Herlev FC 2
Herre Senior - 6. januar 2008 12:00

6 - 7  (3 - 1, 1 - 2, 2 - 4)

ÅRETS COME-BACK !!!

Det var vanen tro en sammenbragt flok der udgjorde Herlevs 2.hold, der søndag skulle møde Vanløse 2 i Hyltebjerghallen. De 10 markspillere fordelte sig i en egentlig ”Herre 2” kæde, og en kæde draftet fra Herre 4 Hotboys. Oplægget til kampen var simpelt. Der skulle kæmpes og humøret skulle holdes højt hele vejen igennem. En taktik, der viste sig at være genial.

Det var flot, at Herre 1 i lørdagskampen mod Vanløses elite-herrer fik uafgjort efter at ha været bagud med to mål. Men Herlev 2 af Helligtrekongersdag 2008 trumfede dén bedrift med mange længder. Vi var nemlig – over to omgange – bagud med TRE mål … og vandt!

Vanløse 2 var et hold af særdeles kapable boldspillere, der kom tordnende frem fra første fløjt og sendte en byge af meget velplacerede skud ind mod Allan Hjort i Herlev-målet. Hotboys-kæden, der nok alle havde smagen af sovs og flæsk i munden fra Juleferien, blev lettere rundbarberet et par gange, men fik så styr på sagerne, samtidig med at Allan stod en fabelagtigt sidste skanse. Alt i alt kunne der dog ikke indvendes meget mod, at Vanløse mod slutningen af 1.periode var kommet foran 3-0. Her lykkedes det dog Jonas Rasmussen med 5 sekunder tilbage af perioden at score et moralsk supervigtigt reduceringsmål til 1-3.

I 2.periode fortsætter Vanløse presset og kommer foran 4-1, men herefter er det som om Herlev har luret de fleste finter, og vi får dækket bedre op i slottet. Vanløse får ikke scoret yderligere i 2.periode. Det gør til gengæld både Ronnie Juul og Mark Sørensen for Herlev. Da perioden rinder ud er Herlevs udsendte da kun nede 3-4, og kampen er helt åben.

Tempoet er støt steget gennem hele kampen, og får en ekstra nøk i 3.periode. Før Herlev er kommet helt op i allerøverste gear har Vanløse scoret to gange, og dermed 3-6.

Herlev er nede i sækken, men Vanløse får den ikke snøret til. Vi begynder at følge Vanløses kædeskift, så kæderne hele tiden har samme modstandere, og den taktik virker rigtigt godt. Krydret med gejst, humør og vilje er reseppten fundet til et fantastisk come-back, der begynder med at Dan Walldorf fra Hotboys rammer kuglen klokkerent på opspil fra Jesper Dall, og reducering 4-6 med 8 minutter tilbage af kampen.

Kun 25 sekunder efter er det Jonas Rasmussen, der som en anden Lionel Messi spadserer gennem hele Vanløseforsvaret før han lægger bolden forbi målmanden til 5-6, så køligt så temperaturen i hallen falder flere grader.

Vanløse har aldrig hørt om at grave sig ned, og respekt for det. De kommer stadig tordnende frem, men får ikke bolden forbi et tætpakket forsvar og en storspillende Allan. Vanløses forsvar begynder omvendt at få lidt gummiben, og med to minutter tilbage sender Peter Holm et slagskud af sted stort set fra midterlinjen. Slagskud er måske så meget sagt, og Vanløse-keeperen står parat til at gribe den, men hans egen forsvarer går ind foran ham og blokerer hans udsyn. Løs bold i feltet, som Christian Militær Nyholt er over og first-timer ind i kassen med et knastørt hug. 6-6 i 18:05.

Intensiteten kommer ikke underligt helt op at ringe i de sidste to minutter, men det er Herlev der bedst holder hovederne kolde. En pasning fra Tjørnemark finder Jonas Rasmussen, der denne dag ikke er til at stoppe. Med 26 sekunder tilbage af kampen scorer han sit tredje mål til 7-6! Vild jubel hos Herlev, dybt chok hos Vanløse.

Vanløse trækker keeperen i de sidste 26 sekunder men får intet ud af det, og et fantastisk come-back afrundes med HVEM VAR DET DER VANDT I DAG (de udsendte Hotboys kunne ikke helt huske teksten, men det lød godt alligevel).

Et lidt langt referat, men det var en kamp der fortjener netop dét! Fik i bundlinjen? Sejr efter at ha været nede med tre mål, 8 minutter før tid! Det meste kan lade sig gøre i floorball! Flot kæmpet alle!

Af: Peter Holm