Kampreferat 05.10.19 - Jyderup vs. Herlev

Efter sommerens lækre solskin, ferier og drinks, kommer det farverige, våde og lidt koldere efterår, og så ved vi, at det begynder at krible i fingrene, for så er den nye sæson tæt på sin start.
Derfor var det også 10 totalt kampklare ladies der mødte op til sæsonens første kamp, som endnu en gang fandt sted i intet mindre end Jyderup. Det var da også 7 lige så kampklare farmers der mødte os.

Da vi desværre har måtte sige farvel til sidste års kaptajn og anfører, Carina, var det vores skønne vicekaptajn Jannie, der for første gange måtte trække i anførerbindet. Og hun gjorde det godt.

Vi fik varmet godt op - flere af os var også overbeviste om at vi havde brugt vores løbepensum under selve opvarmningen, men varme blev vi da, og alle blev klar til kampen.

Kampråbet skulle findes og da vi alle var enige om at vi skulle ind og til at have det sjovt, give den gas og se hvad kampen bød på, blev kampråbet “Hvad skal vi med guld og sølv? Bare vi får en kasse øl!” (Måske var der heller ikke rigtig nogle af os der kunne huske vores kampsang fra sidste sæson).

The Ladies var nu klar til at tæve Jyderup farmers. Startfløjtet lød og så var vi i gang.
Første periode sluttede 2-0, til trods for at vi havde størstedelen af spillet og en hel del afslutninger og muligheder på mål, som desværre ikke gik ind. Dette blev også så fint pointeret af coach i pausen “det er den røde, firkantede kasse i skal prøve at ramme”.
Jyderups mål til 1-0 ryster os lidt. Ikke grundet at de har scoret, men fordi det var et øksehug uden lige som havde sendt Siri på skadestuen hvis det havde været hendes fingre og ikke Nats blad der blev ramt. Desværre går bolden i nettet. Deres andet mål er et af de heldige. Et skud på mål lidt udefra, som Siri faktisk har styr på, indtil den triller mellem hendes fødder og over målstregen. Som målmand er det noget af det man hader allermest og Siri - det kan ske for os alle. Alt i alt havde vi nogle super gode løb, og gode pasninger til hinanden men vi manglede lidt på kommunikationen.

Efter en snak i pausen, hvor vi vidst alle var enige om at vi kunne vende det her, gik vi på banen til 2. periode med en optimisme og tro på os selv og hinanden.

2. periode var igen en periode hvor vi havde størstedelen af spillet. Vi pressede højt på Jyderups backer og fik rigtig tit generobret bolden på deres banehalvdel. Vi havde et utal af chancer på mål og vores super seje backer, var med i spillet hele vejen. Siri lukkede ned for de chancer farmerne havde med god hjælp af forsvaret.
Vores første mål, målet til 2-1 kommer da Rikke, som den Duracell-kanin hun er, får opsnappet en pasning mellem to af farmers backer, løber mod mål, trækker ud til venstre og lægger bolden i nettet til højre for målmanden. SÅDAN, så fik vi hul på bylden, endelig.
Perioden slutter 2-1 og det er tydeligt at vi ikke har ændret vores spillestil når det kommer til at starte stille og roligt ud, og så for hvert minut bygge på, finde fart, muligheder og hinanden.
Pausen gik med nogle enkelte småjusteringer fra coach, og stemningen var høj da vi jo stadig var med og vi havde dem jo faktisk hvor vi ville, trætte og prustende. Nu skulle den bare have fuld gas i 3. periode.

Vi går på banen til 3. periode om muligt mere klar end til 1. og 2.

3. periode havde fuld fokus så vi kunne vinde den kamp, og fra første fløjt blev der gået til den. Hele perioden var vi dominerende og farmers blev mere og mere trætte, grundet vores super winger som formåede at holde et konstant vekslende pres, så bolden blev på deres banehalvdel. Der var gode skift og løb mellem backer og de skønne centerer, og det var tydeligt at disse skift på banen forvirrede Jyderup.
Bolden blev spillet rundt og alle var med. Samspillet fungerede og der blev skabt plads foran mål med fine screeninger og flot løb. Dette var også årsagen til, at Line kunne få lov til at lave sine super løb over midten og sætte den ind i nettet udefra - hvilket hun får plads til at gøre 2 gange og vupti, så står den pludselig 2-3. Første kamp og Lines personlige mål var nået - flere mål end sidste sæson.
Målet til 2-4 blev scoret, med 1 min tilbage, da Henriette råber, at Anja skal lægge den i hjørnet til hende, Anja fyrer et af sine missiler af sted langs banden og det er lige før Henriette formår at falde i den frem for at få den under kontrol. Med lidt hjælp fra modstanderens blad kommer bolden til at ligge perfekt, og Henriette sætter den udefra lige i krogen - Hvilket debut mål. Hun var mildest talt selv ret forbløffet.
Kampen slutter 3-4 da farmers med 15 sek igen får lagt en bold i mål via Siri’s fod.

Slut fløjtet lyder og vi jubler alle i en lækker rus over, at vi vinder. Selvom nogen havde nye pladser, man ikke er vandt til at spiller, eller kæder hvor man ikke har spillet så meget sammen endnu, så var det ikke til at se på banen. Alle kan være møg tilfredse med deres indsats, og virkelig klappe sig selv på skulderen.
Til slut siger vi tak for en skøn formiddag, med højt humør, god stemning og et gåpåmod som ikke forsvandt på noget tidspunkt.

Over and out Line, Rikke og Henriette
Kampens Spiller – Line

Det er i denne sæson blevet trænerne, der får fornøjelsen af at uddele de 3 stjerner til damerne, og allerede i årets første kamp gjorde damerne det ikke let, da der var fight, højt humør og lækre detaljer hele vejen rundt. Men uddeles skal de jo.

* Holdet fortjener en stjerne for ikke at give op selvom målene ikke kom og selvom de var nede med 2 mål - for at holde humøret højt og stadig tror på at det nok skulle vende. For at holde fokus også selvom det blev lidt spændende til sidst.

* Tina for at kæmpe hele kampen både fremme og med mange gode returløb, hvor hun får presset modspillerne, så de ikke kan få skudt og ikke kan få lagt den afgørende pasning. God kommunikation, Tina snakkede under det meste af kampen så medspillerne hele tiden vidste hvor de havde hende.

* "Debutmål" Henriette scorede sit første mål og hvilket et - kalder på bolden og Anja sender den frem - kommer fri at backen og sætte bolden i krydset. Spillede også en rigtig god kamp sammen med Mia og Fie, hvor de fik presset deres backer flere gange og forstyrede deres opspil.

Af: Rasmus Nielsen