13-10-2002: Damerne storspillede!
Firkanten spillet rundtosset
Som overskriften antyder, findes der flere geometriske mønstre, som både kan overføres til klubnavne - men så sandelig også til løbemønstre. Jeg vil vove den påstand, at de firkantede piger i dag var rundtossede i op til flere tilfælde i løbet af kampen mod vores herlige piger. Herlev pigernes løbemønstre var en fornøjelse at følge, og kun manglende held var direkte årsag til, at vi måtte nøjes med et enkelt point hjem i bagagen.

Igennem kampen var Herlev spilstyrende, og kun en svag start på tredje periode sætter pletter på en indsats, der må betegnes som mere end godkendt. Angreb på angreb bølgede frem mod hjemmeholdet, men som sædvanlig var Herlevs akilleshæl, at holdet skal bruge for mange chancer til at score mål. Begge kæder spillede godt og varieret, men skarpheden i afslutningerne var at sammenligne med en gammel cirkusløve – der manglede BID !

Heldigvis har Herlev en spiller, der kamp for kamp bare udvikler sig mere og mere. Navnet er Mille Rabøl. Som back tog hun midt i første periode sagen i egen hånd og skar med kirurgisk præcision fra egen banehalvdel op igennem Firkantens forsvar for til sidst, som det selvfølgeligste i verden, at sætte kuglen helt op i nettaget bag en sagesløs og måbende målkvinde i Frikantens mål. Klasse !

Herlev fortsatte det gode spil i resten af perioden og videre i anden periode. Firkanten spillede absolut også flot, men stadig var Herlev det bedste hold på banen, og de få chancer Firkanten kom frem til, tog Tina Olsen i Herlevmålet sig flot af. Herlevs backs stod godt på banen, og spillere som Helle Piil og Kirstine Tanggaard spillede deres bedste kamp hidtil i den gule trøje. Mette bidstrup herskede fra sin center position og fremme arbejdede wingerne rumpen ud af bukserne. Især Trine Friis Hansen virker som om, hun er ved at komme tilbage i det gear, vi kender hende fra.

I starten af tredje gik det desværre galt for Herlev, og Firkanten fik lov til at score to tilfældige mål. Det første via en uheldig Herlevfod, det andet lidt heldigt, da Tina i målet for en gangs skyld ser lidt impliceret ud. Surt at vi ikke er lidt mere koncentrerede i starten af sidste periode, for det er faktisk fem minutters mangel på koncentration, der gør, at Herlev ikke kører en ellers fortjent sejr hjem. Firkanten er simpelthen for gode til, at man kan lukke dem inden for.

Heldigvis – og fuld fortjent – får Herlev udlignet mod slutningen af kampen. Dorte Quist hamrer et frislag helt op i fjerneste kryds. Lidt heldigt måske, da det udefra ser ud som om, bolden strejfer en stav på vej mod mål. Målet udløser en spændende afslutning med et par pæne chancer i begge ender, men lidt skuffende ender kampen 2-2. Vores piger havde så absolut fortjent begge point efter en kamp, hvor alle fightede og samtidig spille fremragende positionsspil ude på banen. Men i bagklogskabens ulidelige klare lys må det også konstateres, at Herlev skal bruge alt for mange chancer til at score ganske få mål. Man kan sige, at vi i dag manglede heldet – men man kan også sige, at vi i dag manglede kvalitet i afslutningerne. Sandheden skal nok findes et sted midt imellem, men jeg er sikker på, at pigerne nok skal få hul på bylden, hvis alle arbejder videre til træning.

Som jeg har nævnt flere gange før, kan man lære meget om vilje og indstilling ved at se pigerne spille – men i dag kunne man også lære lidt om selve floorballspillet. Flot Piger!