04-09-2011: D1: Pokalsejr over Vanløse
Der har ikke været så mange træningstimer i hallen endnu, men åbenbart har sommerens fysiske træning haft en god effekt, for det var et frisk og veloplagt damehold, der stillede op til pokalkamp i Vanløse søndag eftermiddag. Under overskriften ”viljen til sejr” skulle Herlev-pigerne afprøve sæsonens nye kæder, et delvist nyt zone-forsvar og en meget ny pointer-opstilling i angrebet. Og det gik faktisk ret godt. Som den vikarierende co-træner, Widen sagde, så var det længe siden han havde set dameholdet spille så godt.

I første periode bølger spillet lidt frem og tilbage. Herlevs forsvar står godt placeret og fremad banen er der nogle gode direkte opspil, herunder en skarp aktion fra Jennie og Cille, som klart havde fortjent en bedre skæbne. I slutningen af perioden bliver Vanløse skarpere og de teknisk dygtige skytter i Vanløses trup, kommer til nogle kvalificerede afslutninger. Det er klart de to goalies, der har æren for at første periode ender 0-0.

Anden periode er godt 3 minutter gammel, da Vinther kan omsætte en pasning fra Anja til et pragtmål – en firsttimer lige i krydset. Herefter fortsætter Herlev det gode direkte spil med flere gode chancer. I tiden 6:26 virker det som om Vanløse ikke er helt vågne, da Julie lægger en høj aflevering ind over Vanløses banehalvdel, Helene opsnapper den høje bold og sender en afslutning af sted fra en lidt spids vinkel. Der må have været en smule træk i hallen, for bolden ender i målet 2-0 til Herlev. Det var dog en fornøjelse at se, at Anja var perfekt placeret ved bagstolpen, og kunne prikke bolden helt ind i målet.

I tredje periode er det Vanløse, som høster gevinsterne af det øgede pres mod Herlevs mål. Allerede efter 53 sekunder er det Rikke Nørregaard (assisteret af Cecília Garibaldi) der på en 3 mod 2 kontra passerer Carina i Herlevs mål. Generelt har Carina en travl periode, med mange gode redninger. Det er som  om Herlev er gået et halvt skridt tilbage og har tabt lidt af dampen. På bænken ser man de første tendenser til neglebidning, skal dette være endnu et af de tætte opgør med Vanløse, hvor Vanløse trækker det længste strå til sidst? Heldigvis bliver det ikke sådan. For med en velvalgt time-out, en lille omrokering, der giver comeback til Tine (er du nu helt, helt sikker på at du ikke spiller i år? Det ville ellers godt nok være dejligt!) en genmobilisering af viljen til sejr og super opbakning på bænken, så hiver Herlev en 2-1 sejr i hus.