Herlev Floorball Club
Gæstebog
Sponsorer
Bestyrelsen
Træningstider
Adresser
Kontingent
Links
Topscorerliste
Evighedsliste
Statistik
Herre 1
Herre 2
Herre 3 (Hotboys)
Dame 1
U15
U13
U11
U9
U7
Familiefloorball

24-03-2011: H1: Optakt DM-kvartfinale mod Team Århus
Så starter DM-slutspillet.

Efter at have været ude af billedet i et år er Herlev igen at finde blandt årets slutspilsdeltagere. For os der har prøvet det før, er følelsen jo næsten som at først nu begynder sæsonen for alvor. Resten har været optakt. Dermed også sagt at sæsonen nu kan vare fra en uge til en måned. Så der er ingen tid at spilde og ingen grund til at spare sig. Den skal have fuld gas hos alle.

Historisk set er der vel ingen 3’er eller 4’er fra grundspillet der er gået hen og blevet mestre. Oftest har de 2 øverste hold skulle mødes i semifinalerne, og grundspillets ettere fra enten Øst eller Vest er rendt med titlen som Danske mestre. Dermed kan man jo konkludere hvem der er favoritter i de enkelte kvartfinaler.

Selvom floorball har ændret sig siden den spæde begyndelse, så erindrer jeg kvartfinale kampe tilbage i 90’erne som efter favoritværdighed burde have resulteret i overbevisende sejre, men hvor resultatet har været snævert. Sådanne kampe har også været kendetegnet efterfølgende. Der sker simpelthen noget hos spillerne som gør at det ikke altid er ligetil at tippe kampenes udfald. Tynger en favoritværdighed, giver rollen som underdog bedre udfoldelses muligheder?

Kendskabet til modstanderne er også en væsentlig faktor. Spillere, formationer, kæder, taktik er jo stort set kendt blandt alle hold i grundspillet. Men i slutspillet er der mange ukendte faktorer. De informationer man får fra andre, hvad kan de bruges til og hvor pålidelige er de. Skal man ændre i sine egne forudsætninger i forhold til disse mere ukendte størrelser.

De fleste hold har spillere der har prøvet det før, har rutinen og ved hvad der skal til for at skabe et godt resultat. Men hvad med slutspilsdebutanterne? Kan de stå for presset, spille op til niveau eller melder nervøsiteten sig.

Disse faktorer og mange andre ting gør slutspil til noget helt specielt.

For Herlevs vedkommende venter Team Århus Floorball i kvartfinalen. Lad os slå det fast med det samme, at det er en yderst vanskelig modstander vi skal møde, som vi på forhånd ikke kender meget til. Men når man slutter 2’er i Vest, så er det kendetegnet at man har en yderst stærk og habil trup. Man kan yderligere læse fra hjemmeholdet referater at det er et hold der scorer mange mål og gerne i stimer.
Det betyder jo at vi skal være meget vel forberedte og ikke på noget tidspunkt tro at vi kan slappe lidt af. Enhver lille svigt i koncentration, aftaler og sammenspil kan koste.

Herlev sikrede sig en slutspilsplads ved at vinde de sidste 2 kampe over Hvidovre og Hafnia. Disse kampe kunne tages som optakt til slutspillet. Kampene blev vundet, men der var små bump undervejs i kampene. Men helhedsindtrykket er at kan vi holde de gode takter gennem en hel kamp, så kan vi måske også overraske mod Århus. Men der skal også noget ekstraordinært til. Århus ser også ud til at have ramt slutspilsformen. Team Århus må pænt tage favorit værdigheden på skuldrene og Herlev tages opgaven som underdog. Men det er også en rolle der passer os helt fint.

Vi har tidligere i slutspils sammenhæng mødt Århus og vundet, men de resultater ligger mange år tilbage, og kan ikke bruges til meget i denne kvartfinaleserie, udover at vi selvfølgelig vil arbejde benhårdt for stadig at være ubesejret mod århusianerne. Det bliver en udfordring, men hvad er sport uden udfordringer!?

Vi glæder os til at komme til smilets by for de første to opgør i serien, og vi håber at det er os der vender hjem med læberne vendt opad efter weekendens kampe.

Af: Tommy Reele
Husk generalforsamling:
Mandag den 17.04.23 kl. 18:00 i Herlev-Hallerne.
Seneste nyheder
03-04Indkaldelse til Generalforsamling 2023 
21-03U11: Velgennemført stævne i Herlev hallen 
21-03H3 Hotboys - afslutter sæsonen med hæderligt nederlag 
07-03H3 Hotboys: Sejr i Greve! 
03-03Damerne vinder 1. div. igen 
27-02H3 Hotboys: 250 kampe til Anders el Capitán Nyholt 
06-02H3 Hotboys: Nederlag til Hafnia 
16-01Dommer - NEJ TAK! 
Flere nyheder...
Seneste kampe
06-05Vanløse - U11
22-04Benløse 2 - Herre 2
31-03Vallensbæk - Herre 19 - 7
19-03Herre 3 (Hotboys) - Helsingør 25 - 8
02-03Hafnia - Dame 13 - 1
Sidste uges kampe...
Kommende kampe
Ingen aktuelle kampe