Herre U17 - 1. marts 2009 16:15

9 - 7  (6 - 2, 2 - 2, 1 - 3)

Sent søndag eftermiddag spillede U17-holdet så den 3. og sidste kamp mod rivalen Helsingør.

Helsingør havde vundet det første opgør 6-2, og Herlev det andet 7-3.

Herlevs chancer for at vinde puljen var forduftet, så nu handlede det om at opnå en placering som ville være at foretrække ifbm. evt. modstander til slutspillet.

Kampen skulle helst vindes.

I mandags blev holdets målmand Mikkel Hansen skadet i træningskampen mod Herlevs Dame 1, men heldigvis havde træner Roland formået tidligere U15-målmand Emil Christensen til at tage tjansen, og en enkelt træningsdag blev det da også til forud for kampen.

Fra tilskuerpladserne, så det ud som om Herlevs drenge ikke var klar til kamp, da kampen blev fløjtet i gang.

Efter godt et minuts spil var Helsingør nemlig foran - øv.

Helsingør fik en mand i boxen, og det udnyttede Herlev til udligning. Målet blev noteret som selvmål, men det var vist Mikael Juhl der var ophavsmanden.

Efter 7 minutters spil var Helsingør på pletten igen og bragte sig foran 2-1.

Mikael Juhl måtte en tur i boxen, og det udnyttede Helsingør til både 3-1 og 4-1 - begge gange på hurtige lange fremspil fra deres egen banehalvdel, hvor Herlevs forsvarere ikke var hurtige nok, og Helsingørdrengene kombinerede sig let igennem.

Fot at det ikke skal være løgn øgede de yderlige sekunder efter at vi var blevet fuldtallige, og igen var konceptet det samme.

En meget kedelig start for målmand Emil, som var ladt aldeles i stikken.

Stemningen i Herlevlejren faldt drastisk, faktisk så det ret skidt ud.

Helsingør fik en mand i boxen uden at Herlev udnyttede overtalligheden.

For at det ikke skal være løgn slog Helsingør til (samme koncept) da der manglede blot 2 minutter af perioden, nu til stillingen 6-1.

Herlevs spil var for langsomt og forudsigeligt.

Som et lille plaster på såret inden periodens udløb fik Lasse Clausen reduceret til 6-2.

Fremadrettet var det så (rigtigt meget) op ad bakke.

I slutningen af perioden fik Helsingør så en mand udsvist, igen uden at Herlev udnyttede dette.

Efter 3 minutters spil i 2.periode lykkedes det Marcus Byrgesen at nette, og det bragte os lidt ind i spillet igen nu 6-3.

Herlev og Helsingør fik begge en mand i boxen - uden at nogen udnyttede dette.

Da Alexander Vener kort efter også måtte i boxen, ja så greb Helsingør igen chancen og øgede til 7-3.

Heldigvis var det omvendte tilfældet kort efter, og Christoffer Erichssen bragte Herlev på 7-4.

Desværre blot for at Helsingør endnu engang legede lysseslukker, og øgede til 8-4 i sidste minut af 2.periode.

Herlev drenge valgte nu at være mere pågående i deres spil, og det hjalp åbenbart, for i starten af 3.periode nettede Mikael Juhl til 8-5, og minuttet efter blev det så til 8-6, noteret som selvmål (men vist Vener).

Der var virkelig kog på adrenalinet, både hos spillerne og hos de mange tilskuere fra Helsingør og Herlev, der levende fulgte deres hold.

Christoffer slog til endnu engang i overtal og så var stillingen pludselig kun 8-7.

Det tætte spil gav mange udvisninger på begge sider, heldigvis uden at det blev grimt, og Helsingørs spillere var nu de stressede, fordi Herlev pustede dem i nakken.

I den næste periode fik Helsingør først en 2 minutters og efterfølgende en 5 minutters udvisning, hvilket skulle være Herlevs store chance.

Desværre blev chancen ikke udnyttet, tværtimod slog Helsingør til i undertal, og lukkede kampen 9-7.

Jeg har sagt det før, og gentager det igen, vi er ikke gode nok i overtalssituationer, og det bør der laves om på.

Herlev tabte altså den næstsidste kamp i den ordinære turnering, og har nu kun kampen mod Rødovre tilbage.

Herlev har ikke mere selv indflydelse på hvem vi kommer til at møde i slutkampen.