Herlev FC - Helsingør FT
Herre U17 - 4. januar 2009 11:00

7 - 4  (1 - 1, 4 - 0, 2 - 3)

Første kamp i det nye år på hjemmebane var mod topholdet Helsingør, som i første kamp på deres hjemmebane havde slået os med 6-2.

Holdet var inden kampen blevet een mand mindre i truppen, idet topscorer Rasmus Madsen kort før årsskiftet havde valgt at søge nye udfordringer hos konkurenten Hvidovre. Vi ønsker ham held og lykke i den nye klub.

Rasmus var iøvrigt tilstede for at se sine gamle holdkammerater kæmpe mod Helsingør, der inden dagens kamp var gruppens eneste ubesejrede hold.

Herlev var klar fra start og spillede offensivt uden speciel respekt for topholdet, og efter godt 5 minutters spil bragte Lasse Clausen Herlev foran - et rigtigt godt udgangspunkt.

Spillet bølgede frem og tilbage, og efter 8 minutters spil fik Helsingør så udlignet.

Man kunne frygte at Helsingør så var i gang, men det var heldigvis ikke tilfældet.

Vi var tættere på at komme foran, da Mikael Juhl havde et skud på overliggeren, perioden sluttede 1-1.

De 2 hold stod godt til hinanden og i 2.periode fortsatte de 2 hold skiftevis med offensive angreb i førsøget på at komme foran.

Med Rasmus exit var kortene selvklart blandet lidt anderledes fra start, men det nye setup så ud til at virke, for efter 15 minutters spil fik Christoffer Erichsen så endelig gang i løjerne med sin scoring til 2-1.

Blot 2 minutter efter øgede Joachim Møller til 3-1, og minuttet efter Tinus Byrgesen til 4-1.

Herefter valgte Helsingørs træner at tage timeout for at holdet ikke skulle går helt i spåner.

Lige lidt hjalp det, for i periodens sidste sekunder var Christoffer endnu engang på pletten og bragte Herlev foran 5-1. Helt vildt.

Helsingør havde dog ikke tænkt sig at give op, og forsatte det offentsive spil i starten af 3.periode, hvor de efter godt 3 minutters spil fik reduceret til 5-2.

Herlevdrengene kørte imidlertid videre med konceptet med mange skudforsøg (har været en mangelvare længe), og Christoffer Erichssen
viste endnu engang, at han kan det der med at score mål - da han bragte Herlev foran 6-2 efter 9 minutters spil, hans 4 mål i kampen, som iøvrigt gjorde ham til ny topscorer på U17-holdet (forbi Rasmus).

Minuttet efter nettede Joachim for 2 gang og øgede stillingen til 7-2 - bare helt vildt og lidt uvirkeligt.

Tingene gik bare Herlevs vej, og der var mange gode og flotte detaljer, som man godt kunne have undt en bedre skæbne.

Nu skulle kampen ikke tabes på gulvet, men det til trods blev konceptet ikke lavet om.

Træner Roland tog sin timeout da der manglede 5 minutter af kampen for lige at "kridte banen op".

Det lykkedes Helsingør at score endnu 2 gange, nogle scoringer de ikke skulle have haft - men sådan er det jo nogen gange.

Herlev vandt fortjent kampen 7-4, og skal vi være helt ærlige - så var der vist ingen der "sådan rigtigt havde set den komme" - hverken os selv, og vel mindst af alt Helsingør, som vi nu gav sæsonens første nederlag.

Jeg er helt sikkker på, at sejren også giver stof til eftertanke hos vores værste konkurrenter i Benløse og Hvidovre.

Med sejren rykker Herlev op på 2.-pladsen i puljen med 15 points efter Helsingør med 19.
Benløse er 3'er med 13.points og Hvidovre nr.4 med 12 points.