Herlev FC - Vanløse FC
Herre Senior - 23. november 2008 13:00

6 - 4  (2 - 3, 1 - 0, 3 - 1)

Søndag eftermiddag skulle Herlev og Vanløse mødes for anden gang i sæsonen. Der stod mere end bare 3 point på spil. En Vanløse sejr med god margin ville bringe dem op på den foreløbige slutspilsplads, mens en hjemmesejr ville betyde et forspring på 6 point til nærmeste konkurrent.

Forsinkelser i kampprogrammet betød, at kampen blev en halv time forsinket. Og dermed blev det også til en forkortet opvarmning. Da kampen endeligt blev fløjtet i gang, kom Vanløse bedst ud af starthullerne. Mentalt og fysisk virkede de helt klar på opgaven, mens vi agerede som om, vi stadig var i gang med opvarmningen.

Det blev hurtigt 0-1, da Tim Jannerup fik foræret bolden midt foran mål. 0-2 kom et par skift efter. 0-3 blev det til, da uret viste 7.32 efter et forsøg, der ellers så ud til at ville gå forbi mål, men blev forsøgt reddet og i stedet gik i mål.

En time-out kunne sagtens være taget på dette tidspunkt. Bare for at lade spillerne komme ud i det flotte vejr og få 30 sekunders gratis vitamin indsprøjtning. Men spillerne har igennem flere kampe heldigvis vist, at de ikke er så nemme at slå ud, og derfor var der stadig god tro på, at vi nok skulle komme igen.

Midtvejs kan Jens Obel reducere til 1-3. Og flere spillere viser god vilje og tro på, at de vil sætte den næste ind. Mod slutningen af perioden får Herlev en gylden mulighed for at komme tættere på, da Vanløse har 2 mand i udvisningsboksen. Den mulighed udnytter Peter Thage med assist fra Peter Bo.

2. periode bliver en stillingskrig. Der er ingen tvivl om, at de 2 hold efterhånden kender hinandens styrker og spil så godt, at det bliver sværere at komme frem til noget, der ligner en oplagt scorings mulighed. Herlev får igen mulighed for at spille i overtal midtvejs, og her kan Peter Thage igen score og udligne til 3-3 fra spids vinkel med assist fra Kristian Bondo. Begge hold kan gå til pause og overveje, hvordan stillingen kan vendes til egen fordel.

4 minutter inde i sidste periode spiller Peter Meinche bolden frem til Kim Spendser. En hurtig vending mod mål og trækskud sender bolden i mål. Der går dog ikke lang tid, før Ask Tonsgaard på en frislags kombination igen har bragt balance i stillingen, og vi er igen lige vidt.

Vanløse får mulighed i overtal, men forsøgene bliver afværget.

Små 4 minutter igen får Obel bolden. Han tager nogle gode driblinger gennem Vanløse forsvaret og spiller Jesper Morsing fri, der ikke betænker sig og lægger bolden fladt ind i mål.

Vanløse presser godt på for at få udlignet, men Claes Olsen i målet har fået spillet sig varm og sørger for at føringen holdes.

Med 2 minutter igen forsøger Morsing at gengælde assisten fra sit mål og spiller bolden mod Obel, der er søgt ind mod mål. Bolden ligger bag Obel, der alligevel for fat i den og laver et hurtigt trækskud. Bolden smides i modsatte målhjørne,og springer i spil igen, Obel jubler, og dommeren, der står godt placeret, dømmer bolden inde.

Med 40 sekunder igen får Herlev udvisning, og Vanløse prøver til det sidste med at komme nærmere, men ind vil bolden ikke. Og Herlev spillerne kan løfte armene over den vigtige sejr.