Herre Senior - 22. marts 2008 14:00

6 - 4  (0 - 3, 1 - 1, 5 - 0)

Så blev det tid til sidste referat for denne sæson.

Vel ankommet til Brønderslev Hallen, skulle morgensøvnen lige gnides ud af øjnene, så var vi klar.

Vi havde kunnet læse på Brønderslevs hjemmeside, at de forventede et Herlev mandskab der kom frem på banen, for at hive en sejr i land, men hvorfor skulle vi det? Vi havde bevist i første kamp at vores taktik – med vores potentielle – var den rigtige for os. Og den ville vi holde fast i.

Eneste ændring i forhold til første kamp var, at Brønderslev valgte at starte med David De Fries på mål. Al ære og respekt for David, men han har ikke samme klasse og erfaring som de øvrige målmænd der blev benyttet, og det virkede som en undervurdering fra Brønderslevs side. I hvert fald gav det ekstra energi i omklædningsrummet at vide dette på forhånd.

Kampen gik i gang, og det var tydeligt at kampen ville forme sig som sidste weekend, med et boldbesiddende Brønderslev mandskab og et afventede kontra spillende Herlev mandskab. Hvem der havde lært mest af den første kvartfinale var der vist ikke meget at diskutere om efter 1. periode. Brønderslevs angreb kørte ned mod Herlevs mål, men som sidst stod forsvaret godt og solidt med en Esben Larsen som sikker sidste skanse. Man kan næsten sige at Brønderslev angreb hovedløst mod målet og havde glemt hvad det var Herlev ville udnytte. I hvert fald blev der skabt god basis for kontraspil.
Først kunne Peter Thage på godt forarbejde fra Peter Meincke sende den først bold forbi David De Fries. Dernæst kunne Jens Obel gøre det samme to gange. Den sidste scoring med assist fra Lars Iversen. De er glade for motorveje i Jylland, og en ny blev åbnet i Brønderslev i første periode. Flemming Nielsen fik en friløber, men blev stoppet. Straffe til Herlev, som desværre blev brændt. Alt dette skete indenfor de første 10 minutter.
Brønderslev havde bestemt også deres muligheder. Men igen må skarpheden i afslutningerne siges at mangle.

Brønderslev kom bedst fra start efter pausen. Fødselaren Dennis Hansen skød udefra og kunne se bolden ryge ind ved nærmeste stolpe. Kontra mulighederne blev færre, men midtvejs i perioden kan Felix Egestad lege i hjørnet og finde en helt fri Anders Olsen foran mål, der blot behøver at styre bolden i det tomme mål. Mere sker der sådan set ikke i perioden og Herlev kan gå til pausen fortsat foran med 3 mål og en god fornemmelse i maven.

Knap har uret rundet det første minut af 3. periode før Brønderslev igen er kommet godt ud af starthullet. Igen er det Dennis Hansen der bliver noteret for målet. Og der er for alvor skabt spænding om resultatet igen. Ikke lige ønske starten for Herlev mandskabet.
Udvisningerne sad løst i denne periode. Herlev får først mulighed i overtal. Peter Thage rammer stolpen, og Felix Egestad rammer overliggeren Dernæst er det Brønderslevs tur til at forsøge sig. Og her kan Marcus Ericsson med assist fra Kim Olesen gøre det til 3-4. Det går ikke lige Herlevs vej. Halvvejs i perioden kan samme Marcus udligne til 4-4. og da Brønderslev 14 sekunder senere kan gøre det til 5-4 på mål af Dennis Odell, ser det for første gang i kampen for alvor svært ud for Herlev. Mange kræfter er blevet brugt og der er ikke mange minutter at gøre godt med.
Herlev kommer i undertal. Men redder stormen af. Vi får frislag i hjørnet og tager time-out. Der aftales en kombination, men skuddet havner i muren og sender Dennis Hansen mod mål, der sender bolden ind bag Esben i målet.
Resten af kampen foregår lidt tumult agtigt. Begge hold modtager en matchstraf og det hele ender med en Brønderslev sejr på 6-4.

Overordnet set gjorde Herlev hvad de kunne i de 2 kampe. Og vi må jo bare rejse hovederne og se i øjnene at vi mødte et godt hold, der i den grad forstod ikke at blive påvirket af modgang. Brønderslev blev ved og ved. Og langsomt men sikkert kunne man se forskel på et hold der træner 4 gange ugentligt og et hold der til dels træner 2 gange. Fysik, tempo, boldkontrol var i Brønderslevs favør. Men igen, vi kunne med oprejst pande tage tilbage til øen efter at have medvirket til et par tætte og dramatiske slutspilskampe.

Herfra er det kun at ønske Brønderslev et held og lykke videre i slutspillet.