Herlev FC 4 - Vanløse FC 3
Herre Senior - 12. januar 2008 10:15

6 - 6  (1 - 3, 1 - 3, 4 - 0)

FANTASTISK COME-BACK AF HOTBOYS!

Da Herre 4 ”Hotboys” i weekenden mødte Vanløse Floorball 3, var det tredje gang i løbet af kort tid, at hold fra Herlev og Vanløse havde stået overfor hinanden. Herlev’s eliteherrer havde mod Vanløses ditto været bagud 3-5 men reddet 5-5 og et point, mens Herlev 2 i kampen mod Vanløse 2 havde været bagud 3-6 kun 8 minutter før tid, før fire mål på stribe havde vendt kampen på hovedet til Herlev-sejr 7-6! Der tegnede sig et mønster ….

Kampen begynder med Vanløse i førersædet. Deres særdeles kapable spillere bruger fysikken godt, og de får alt for let tilkæmpet sig plads foran Hotboys-målet. 1.periode slutter med Hotboys nede med 1-3, med Hotboys enlige træffer sat ind af Theis.

I 2.periode lynstarter Vanløse og scorer til 1-4. Herefter mander Hotboys sig endelig op, begynder at sætte sig igennem i det fysiske spil, og får lukket bedre af foran eget mål. Det er dog ikke alt sammen lige smukt, og koster tre 2 minutters udvisninger. Folk kæmper godt i boxplay, men helt holde Vanløse fra fadet kan man ikke. De lilla scorer endnu engang til 1-5. Et tordnende langskud af Maes (stop den færing!) giver Hotboys en pind tilbage, men Vanløse får scoret endnu engang kort før periodepause, og dermed 2-6 før 3.periode. En i spil og chancer noget mere ligeligt fordelt periode … men med samme resultat som den første, og så kan det jo være lige fedt …

Om der var nogen Hotboys der på dette tidspunkt troede på point er nok tvivlsomt, men der var masser af gejst, god stemning og en vilje til at gå ind og give den 112% i 3.periode. Og som absolut minimum vinde dén. Desuden var Vanløse kun 7 markspillere mod 14 hos Hotboys, og dette var også begyndt at gøre en forskel.

Det er Theis der viser vejen i det der skal udvikle sig til et fantastisk come-back for Herlevs fineste! 3 minutter inde i perioden står han perfekt ved den fjerne stolpe og får diagonalpasningen fra Peter Holm, som han iskoldt eksekverer til 3-6. Seks minutter senere får han en friløber, som han i sidste sekund trækker på tværs af målmanden og vipper ind med baghånden. Ren verdensklasse og hattrick! 4-6!

I 15:38 kommer en høj bold ind i Vanløse-slottet. Mellem venner og vanløser ender bolden i nettet og bliver noteret som selvmål, selvom en hårdt kæmpende Hr Skind dukker op nederst fra bunken, og udnævnes som den moralske moralscorer. 5-6, og kampen helt åben!

På dette tidspunkt begynder Vanløse at fokusere rigeligt meget på dommerne. Det er som regelt en dårlig idé, og denne kamp var ingen undtagelse. Med lige præcist to minutter tilbage vælger en Vanløse-spiller at deltage i spillet selvom han ikke har staven i hænderne. 2 minutter, og dermed er Vanløse 4 mod 5. Kendelsen medfører højlydt kævl fra Vanløse-bænken, og det takseres til en 2+10! Dermed skal Vanløse pludselig spille 3 mod 5 i de sidste to minutter, og i øvrigt ha tre af deres syv markspillere siddende i straffeboks.

I de to tilbageværende minutter synes sekunderne at tordne af sted mod full time, mens Hotboys kører bolden rundt. Indtil endelig - med uret på 19:46 – den tilbagevendte ass-coach Mikael Blomst finder hullet og smækker kuglen i nettet. 6-6 og et fantastisk come-back er fuldendt!

Vanløse vinder det efterfølgende face off og tiden rinder ud. Et herligt og hårdt tilkæmpet point til Hotboys, der nu kan notere sig for tre uafgjorte kampe i rap!

Vanløse var forståeligt nok noget ærgerlige, men det IKKE en grund til at boycotte ”tak for kampen" seancen. Flere Vanløse-spillere valgte at gå direkte fra slutfløjt ud i bad, én af dem med et vrængende råb om at ”det kan I sgu glemme!” Nå det kan vi? Det er fanme ussel, barnlig og pisøreagtig optræden! Hvad fanden var han sur på OS for? De tilråb der kom fra straffeboksen de sidste to minutter kunne lige så godt ha givet rødt kort! Jeg har spillet i årevis uden at opleve en en så latterlig demonstration, men én gang skal vel være den første.

Udover det, tak til Vanløse for en spændende og god kamp!

Af: Peter Holm