Vallensbæk Floorball - Herlev FC
Dame Senior - 9. februar 2013 12:15

1 - 2  (1 - 0, 0 - 1, 0 - 0, 0 - 0, 0 - 1)

I denne sæson har Herlev-damerne haft ekstraordinært mange kampe, der ikke blev afgjort i ordinær spilletid. Lørdagens kamp mod Vallensbæk blev den femte i rækken.

Sæsonens første kamp mod Vallensbæk vandt vi 8-2. I den anden kamp vandt vi 4-3, men hev først sejren hjem i overtid. Så vi vidste ikke helt, hvad vi skulle forvente i sæsonens tredje og sidste kamp mod oprykkerne. Vi var dog helt indstillede på at tage sejren endnu engang.

Det skulle dog vise sig at være lettere sagt, end gjort. Fra starten har vi problemer med at få gang i vores eget spil, og vi kommer til at spille på Vallensbæks vilkår i stedet. Da deres angrebsspil er lagt meget an på kontraløb, betyder det en omgang indianerhockey af første klasse. Det er ikke kønt. Vi glemmer at spille bolden rundt og har i stedet bare travlt med at få spillet bolden op ad banen og mod mål. Der er ikke meget etableret Herlev-angreb i første periode. Sølle 1 minut og 45 sekunder for første periode fløjtes af får Vallensbæk bragt sig foran, og vi går til pausen noget slukørede, men også med en indstilling, at vi kommer stærkt igen.

Anden periode ser straks langt bedre ud. Vi har mere ro på, og vi får spillet bolden meget bedre rundt. Dog har vi stadig svært ved at bryde igennem Vallensbæks forsvar og blive rigtig målfarlige. Vallensbæk bliver ved med deres kontraløb, men en solid forsvarsindsats og en velspillende Marlin Gasslander i målet holder dem fra fadet. Efter et kvarters tid har vi frislag på Vallensbæks banehalvdel og det udmønter sig på smukkeste vis, da Tine Vinther spiller Birgitte Basse Gade, som smækker bolden i nettet. Således går vi til pause med en stilling på 1-1.

Vi går på banen til tredje periode med en klar målsætning om at hive sejren i land. Vallensbæk gør tydeligvis dette samme. Der bliver kæmpet om alle bolde, og der bliver gået hårdt til den fysisk. Efterhånden som minutterne tikker afsted og scoringerne stadig udebliver, er det tydeligt at se frustrationen på begge hold. Vallensbæk får en udvisning med ca. 8 minutter igen, og giver os en god mulighed for at få det tiltrængte mål, der bringer os på sejrskurs. Men ak, blot 20 sekunder senere får vi selv tildelt en udvisning, og det er nu 4 mod 4. Da slutfløjtet for den ordinære spilletid lyder er det stadig ikke fundet en vinder, og vi må derfor ud i 10 minutters overtid.

Overtiden er ikke meget anderledes fra den ordinære, omend den er præget er flere nerver. Spillet bølger frem og tilbage, og det er tydeligt, at begge hold meget gerne vil være dem, der sætter den sidste bold i kassen. Ca 1½ minut før overtiden fløjtes af, kommer vi i overtal, som vi dog ikke når at udnytte til at score det attraktive golden goal. Ergo: Straffekonkurrence.

5 modige kvinder melder sig frivilligt til at forsøge sig i straffekonkurrence. Som udehold får vi den ære at starte. Den første brænder. Det gør nummer 2 også; og nummer 3; og nummer 4. Desværre brænder Vallensbæks nummer seks ikke deres fjerde forsøg. Der hviler nu er vis pres på Birgitte Basse Gade, som er femte skytte for Herlev. Men den rutinerede dame lader sig ikke mærke med den slags pjat og sætter bolden i nettet efter at have tvunget målmanden til at kaste sig. Og da Malin Gasslander sikkert tager Vallensbæks femte forsøg, går der et lettet suk – eller nærmere et lettet råb – gennem Herlev-lejren. Det er dog ganske kortvarigt, da vi stadig skal have fundet en vinder. Ikke overraskende er det Birgitte Basse Gade og Vallensbæks nummer 6, der står forrest i rækken. Birgitte Basse Gade, som har haft overskud til at lure Vallensbæks målmand på den første tur, sætter sikkert bolden ind i nederste hjørne. Herlev-bænken brøler af glæde. Og glædesbrølet bliver endu højere, da Malin hiver endnu en redning ud af ærmet og sikrer os sejren.

WOM blev Birgitte Basse Gade som med dagens hattrick og afgørende rolle i kampen må sige at have fortjent titlen fuldt ud.

Det holdt hårdt, men vi ligger nu dejlige 4 point foran Hafnia (selvom der vist er noget med, at vi har et point for meget i oversigten), som ligger nummer 6 i ligaen og kun har en enkelt kamp tilbage, som er mod Vallensbæk. De to hold har hver vundet ét af deres 2 foregående opgør, så det skal nok blive spændende!