Herlev FC - Vanløse FC
Herre Senior - 10. november 2010 19:30

8 - 4  (3 - 1, 2 - 0, 3 - 3)

Opladningen til kampen mod Vanløse startede for mere end 3 uger siden. Så det var et helt igennem tændt Herlev mandskab der gik på banen, med en indstilling til at vise gæsterne fra Vanløse at der ikke var noget at komme efter på vores hjemmebane.

Gæsterne fra Vanløse virkede til deres opvarmning ligeledes tændte, og der var jo et par spillere på holdet som især gerne ville vise en god figur overfor deres tidligere klubkammerater.

Alt i alt var der lagt op til en kamp hvor der var mere end bare point på spil.

Herlev kom bedst fra start. Det var dog småt med afslutninger i starten. Men efter 5 minutters spil forsøger Tommy Reele at finde Kim Spendser foran mål, som ikke får ram på bolden. Den triller i stedet videre mod mål, hvor den får lov til at gå hele vejen ind.

Et minut senere har Vanløse udlignet, da et skud fra midten af banen flot bliver styret videre i mål af Vanløses Kasper Kennedy.

Men Herlev mistede ikke modet ovenpå den hurtige udligning, men fortsatte deres spil. Især svenskerkæden fik rigtig godt fat, og spillede stort set hele kampen igennem bolden rundt om og mellem Vanløse spillerne efter behag.

Med 3 minutter igen af perioden slår Alexander Vener bolden til Kim Spendser, som forholdsvis højt i banen og med ryggen mod mål fyrer et skud af mod mål. Bolden går ind ved stolpen mod en nærmest stående Vanløse målmand, der bestemt ikke så helt klar ud til dagens opgave.

Kort efter får Vanløses Ask Andersen en 5 minutters udvisning for en stav i hovedet på Morten Trostmann. Firma Ottosson-Mellberg finder hinanden og så kan Herlev gå til pausen med en komfortabel, og efter spillet, fortjent pauseføring.

Herlev starter 2. periode i overtal. Der bliver spillet tålmodigt rundt og på en løs bold kan Reele sende bolden i mål til en 4-1 føring. Spillet fortsætter ellers på samme måde. Et Herlev hold der spiller godt rundt på modstandernes bane halvdel, og et Vanløse hold som efter omstændighederne ser ud til at satse på enkeltmands præstationer af deres rutinerede angribere.

Midtvejs i perioden kan Anders Olsen på oplæg af Peter Meincke gøre det til 5-1. Kampen er dog langt fra slut, hvilket tydeligst fremgår af en dobbelt udvisning af de to barndoms kammerater Peter Thage og Peter Meincke, som begge må ud for hårdt spil. Der er stadig meget prestige i kampen.

Mod slutningen af perioden bliver der leget en anelse for meget, hvilket resultere i nogle gode kontra løb til Vanløse, men i Herlevs mål sørger Johan Hällström for at holde Vanløse fra at komme tilbage i protokollen.

I 3. periode spiller Herlev med 3 kæder. Det gav ligadebut til yngste mand på holdet, Joachim Møller, som gjorde en god debut i stedet for en småskadet Peter Meincke.

Herlev spiller tålmodigt rundt og har ikke travlt. Med 10 minutter igen tager Vanløse time-out, og forsøger sig resten af kampen med at tage målmanden ud, når de er i boldbesiddelse for at skabe et ekstra tryk. Herlev modstår dog disse situationer godt, og kan i stedet udbygge føringen i overtal til 6-1 ved Tommy Reele med assist fra Fredrik Lingvall.

7-1 bliver det til ved Herlevs debutant Micke Mellberg, som kan sende bolden i tomt mål. Assist fra Joakim Ottosson.

Med 3 minutter tilbage af kampen får Vanløse på 50 sekunder scoret 3 mål, og bringer dermed en smule spænding tilbage i opgøret, men Herlev tager dog lige fat igen og kampen lukkes da Micke Mellberg scorer til slutresultatet 8-4.

Samlet set en overbevisende sejr, som sikrer at der stadig er god luft til de øvrige hold under os. Og et spil på banen som lover godt for fremtidige kampe. Også med tanke på at vi spillede med en småskadet Peter Meincke, en feberramt Robin Stenmark, og at vi til dagens kamp måtte undvære skarpretteren DB, ligesom Duracell brødrene Tinus og Marcus var fraværende.

En stor tak fra hele holdet til Tine Vinther, som efter kampen kom med en skøn, tiltrængt og velsmagende drømmekage.

Tak for kampen til Vanløse og dommerne, og tak for støtten til tilskuerne.

Næste kamp er onsdag d. 17 november i Hørsholm.