FF København - Herlev FC
Dame Senior - 24. november 2009 18:30

3 - 3  (1 - 2, 1 - 1, 1 - 0)

I går aftes mødte damerne for 2. gang i træk FFK ude i Bellahøj hallen. Sidst de 2 hold mødtes var det forventet at kampen blev tæt, men FFK vandt fortjent 6-2.

Det skulle derfor blive spændende at se om Herlev kunne gøre status anderledes denne gang.

Kampen er kun lige sat i gang, da Hanna Møller erobrer bolden højt på FFKs bane halvdel. Tine Vinter modtager bolden og runder mål, og sender den videre til Ann-Dorte Lisbygd, der sikkert kan sende bolden i nettet. Spillet 16 sekunder og Herlev har dermed bragt sig i en meget gunstig position.

Minuttet senere har Herlev igen en stor mulighed, men bolden rammes ikke ordentlig. Herefter har FFK en stor dobbeltchance, men bolden cleares. Og lige efter har Ann-Dorte igen en kæmpe mulighed, efter Hanna igen har erobret bolden højt på banen.

Sådan gik slagets gang i første halvleg. Herlev forsøgte med et højt pres på FFKs backer. Når bold blev erobret fik man chancerne, men lykkedes det for FFK at få bolden forbi de forreste skabte det lidt forvirring i forsvaret, men der blev arbejdet godt for sagen for at forhindre nogen store muligheder for FFK.

Efter 8 minutter udligner FFK, men Herlev arbejder videre og skaber selv store chancer i den anden ende. Og det er også fortjent at Herlev kommer foran efter et kvarters spil, da Camilla Pedersen kaster bold op mod Ann-Dorte. En FFK spiller for ikke ramt bolden og det sender Ann-Dorte alene med målkvinden, og hun kan med sit andet mål gøre det til 2-1.

Til sidst i perioden får Herlev udvisning. Der bliver ikke givet ved dørene, og markeringer sidder tæt, men samtidig er man også lidt for ivrig med at forsøge at få bolden, og det resultere i slag på skaftet.

Herlev kan gå til pausen med en fortjent føring. Det er dem der skaber flest chancer og har initiativet.

Herlev starter godt i 2. halvleg. Først arbejdes de sidste sekunder af udvisningen. Så bliver bold spillet godt rundt. Anja Mortensen spiller bold til Cecilie Pedersen. Hun tager bolden godt med sig, kigger op og sender et trækskud på mål og bolden ryger via målkvindens ben i mål. 3-1 til Herlev og igen en drømmestart på perioden.

Efter 5 minutter har Herlev igen muligheder, men målet rammes ikke. Herefter har FFK overtaget. FFKs Liv Nøhr kommer alene med Camilla, som kaster sig frygtløs ud i Liv, og med kroppen får hun bolden tippet over mål. Kort efter har Camilla igen en stor redning og efter 10 minutters spil sørger Camilla endnu engang for at forhindre scoringer til FFK.

FFKS overtag i denne periode skyldes primært at Herlev smider bolde for let væk. Pasninger for ikke nok fart og præcision, og FFK kan bryde og sætte tryk på forsvaret. Presset medfører også en Herlev udvisning, da der flere gange er kommet slag på stav. Med kort tid tilbage af udvisning og periode kan FFKs Liv Nøhr fra spids vinkel sende bolden ind bag Camilla, og sørge for yderligere spænding til sidste periode.

I 3. periode forsvarer Herlev sig godt. Men spillet virker mere usikkert, og boldtab er flere. FFK får på et af disse boldtab i Herlevs forsvarszone frislag, og FFK kan udligne til 3-3. Herlev får i slutningen af kampen mulighed i overtal, da FFK skyder bold væk efter dommerens fløjt. Bedst mulighed tilfalder Mette Bidstrup, der skyder over mål.

Alt i alt en kamp hvor point deling nok er fortjent. Hvert hold havde sine perioder med overtag og initiativ. Herlev bedst i første halvdel, FFK i sidste halvdel. Herlev havde flere muligheder i første halvdel til at komme et stykke foran, men skarpheden i afslutningerne var ikke til mere end 3 mål. Dermed var FFK med i kampen hele vejen, og Camilla i målet kunne flere gange sørge for at FFK blev holdt fra fadet, og at udligningen først kom sent i kampen.

Kampens spiller for Herlev blev Camilla Pedersen.