Helsingør FT - Herlev FC
Herre U17 - 31. januar 2010 13:00

3 - 6  (1 - 1, 0 - 2, 2 - 3)

Søndag var det så U17s 3. og sidste opgør i årets turnering mod Helsingør på udebane.

De 2 første opgør havde Herlev vundet, sidste kamp i starten det nye år, var vi dog meget tæt på at tabe.

Inden dagens opgør havde klubbens skarpe hjerne Peter Holm regnet ud at U17-knægtene reelt allerede havde kvalificeret sig i kampen om årets DM-slutspil.

Med sidste opgør in mente var Herlevs drenge i dag klar fra første fløjt, og efter blot 4 minutters spil bragte Marcus Byrgesen Herlev foran 1-0.

Minuttet efter havde Mikael Juhl et skud på målrammen.

Herlev kombinerede sig igennem til mange chancer, og spillet flød rigtig godt.

Mikael måtte 2 minutter i boxen, men Herlev kom dygtigt igennem perioden uden at det kostede.

En udskiftning hos Herlev var desværre årsag til at Helsingør fik udlignet til 1-1, resultatet af 1.periode.

2.periode var dårligt startet før Alexander Vener havde et skud på opstanderen, men vi nåede dårligt at ærgre os før Mathias Kristensen lave sin allerførste U17-scoring - flot lige i trekanten.

Vi var utroligt tæt på mange gange, men mål blev det desværre ikke til før Christoffer Erichssen efter 16 minutters spil endelig gav Herlev lidt luft til Helsingør, der bestemt ikke var ufarlige, men når det kneb var målmand Mikkel på plads.

Fanskaren var vidne til et U17-hold der som noget helt nyt virkelig spillede sammen og kombinerede sig til mange gode chancer, skarpheden omkring målet mangler dog stadigvæk.

Perioden sluttede 1-3.

3.periode var dårligt startet før Helsingør reducerede til 2-3 - ikke lige det vi havde brug for.

I sidste kamp havde Helsingørs Patrick Kisbye drevet gæk med Herlevs forsvar - i dag blev han fuldstændig taget ud af spillet af Herlevs drenge.

Mathias havde åbenbart fået blod på tanden efter sit hidtil eneste U17-mål i 2.periode, og han slog til igen på en returbold og bragte Herlev foran 2-4.

Sekunder efter slog Christoffer til med sit andet mål, og Marcus fulgte trop med sit andet mål - nu var Herlev foran 2-6.

Helsingør slog dog til igen, og reducerede til 3-6.

Helsingør tog deres timeout, men lige meget hjalp det.

I timeouten var der fortjent ros fra Bloch til knægtene.

Kort efter havde Niklas Mortensen et skud på målrammen, men ind ville bolden altså ikke.

I kampens sidste minut fik Helsingør en udvisning, uden at det dog ændrede noget - og kampen sluttede helt fortjent 3-6 til Herlev.

3 sejre i 3 opgør mod Helsingør - og nederlaget betyder reelt at Helsingør er i farezonen for at miste sin slutspilsplads.

Lørdag var der topmøde mellem Benløse og Hvidovre og her trak Benløse endnu engang det længste strå.

Benløse et stadigvæk ubesejret tophold med Herlev på 2.-pladsen foran Hvidovre og Helsingør.

Herlev har stadigvæk 5 kampe tilbage i det ordinære gruppespil, og her handler det om ikke at miste terræn til konkurrenterene.

Træner Bloch er ikke helt tilfreds med hitraten foran mål, men det kommer forhåbentlig, nu hvor spillet er begyndt at hænge meget bedre sammen.

Der er gang i at få flyttet de 2 næste planlagte kampe mod hhv. Copenhagen SFC og Benløse, så næste U17-kamp er umiddelbart først d.27.februar på hjemmebane mod Rødovre.

Af: Johnny Byrgesen